Funktioner din robotdammsugare borde ha

En robotdammsugare som är utformad speciellt för husdjurshår kan vara mycket fördelaktig, särskilt för hus med husdjur. Enheterna ser till att inget hår lämnas kvar såväl som att städa upp smuts och andra element som kan vara skadliga för dig och din familj. Enheterna arbetar på bra när det kommer till rengöring och lämnar ditt hem fritt från skadliga bakterier. De sopar och torkar automatiskt dina golv för att bli av med damm, smuts, kattpäls och hundhår. Husdjursägare och föräldrar som har astma- eller allergifall i sina hushåll tycker att enheterna är mycket effektiva. Om du har små barn bör du också överväga att köpa en.

Funktioner på bra robotdammsugare

Vilka funktioner ska du leta efter för att hitta den bästa robotdammsugaren?

Schemaläggare

En bra och pålitlig städapparat bör ha ett programmerbart rengöringsschema så att det kan städa den tid som du tycker är mest bekväm även när du inte är hemma för att sätta på den. Schemaläggaren kan ändras till din bekvämlighet och du kommer att vara säker på att ditt hem är rent som förväntat.

Fjärrkontroll

Robotdammsugarna levereras med fjärrkontroller så att du enkelt kan kontrollera dem när det finns behov av det. Detta sparar dig från att böja dig och kan vara till stor nytta för personer med fysiska gränser eller utmaningar. Se till att du kan använda din enhet från vilken plats som helst i ditt hem med en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen ger dig manuell kontroll för att åsidosätta automatisk navigering av enheten.

Laddningsstation

Varje bra robot ska ha en laddningsbas och utöver detta bör den ha möjlighet att lokalisera den automatiskt för att ladda när den börjar ta slut på batteri. Du behöver inte hålla koll på laddningen och fixera enheten manuellt på laddningsstationen. Vissa kommer också med väggfästen för att du enkelt ska kunna lagra din enhet när den inte används, så kolla även efter sådana funktioner när du köper din robot.

Smutsdetektorer och sensorer

De är de viktigaste funktionerna i ditt robotdammsugare eftersom de avgör hur effektiv driften kommer att bli. Enheten ska kunna upptäcka smuts och känna av hinder och hålla sig borta från dem. De gör det också möjligt för enheten att undvika att välta saker eller att åka på kanter som leder till skador. Leta efter automatiska kantdetektorer tillsammans med smutskontroller på din enhet. Artificiella väggar är också mycket viktiga funktioner för att skapa gränser för din enhet beroende på vilka områden du vill att den ska rengöra.

Borstar

Robotdammsugare har borstar, vissa fler än en. Vissa har långa huvudborstar och sidoborstar som hjälper dig att nå kanter och hörn för att ge dig utmärkta rengöringsresultat. Din enhet bör ha ytterligare borstar inkluderade för utbyte när behovet uppstår. Du bör också få extra skruvar för att göra det enkelt att göra byten.

Justerbar hastighet och rengöringslägen

Förutom att kontrollera vilka tider din enhet ska städa ditt hem bör du kunna kontrollera eller justera rengörings- och hastighetslägen. Kolla in funktioner som ger dig denna möjlighet när du köper din dammsugare för att få bättre resultat. Men komihåg att en bra städfirma i Gävle erbjuder städhjälp till ett vettigt pris också!