Flytta själv eller betala för en flyttfirma?

Så din upphetsning inför att flytta till ett nytt hem har börjat dala? Kommer verkligheten ikapp? Har du förstått att du måste flytta också. Eller snarare flytta dina saker dit. Beroende på hur mycket saker du har kan detta vara ett stort projekt. En annan fråga som också dyker upp: ska jag göra det själv och spara pengar eller är det bättre om en flyttfirma gör det?

Vad du bör överväga innan du bestämmer dig hur du ska flytta

Innan du försöker att bestämma dig så finns det många frågor du bör svara på. Svaren kommer att guida dig till ett rätt beslut. Exempel på det är: hur mycket har du som du måste flytta? Hur stora är dina möbler? Hur lång tid är du beredd att spendera på flytten? Hur långt ska du? Kan du få hjälp från familj och vänner? Har du ömtåliga saker? Beroende på vad du svara här kan du få en bra bild av vilket alternativ som passar dig bäst.

Fördelarna med att flytta själv

Det finns några fördelar med att flytta själv. Självfallet är detta alternativ bara aktuellt om du inte har allt för mycket saker eller har ett fotbollslag med vänner att hjälpa dig. De flesta biluthyrare kan hjälpa dig med vilken storlek på flyttbilen du behöver. Att flytta själv betyder att du själv har full kontroll över hela flytten. Du kan då också till exempel välja att flytta i omgångar efter jobbet eller skolan. Det kan också bli billigare.

Men vad du missar med detta sätt är också viktigt att tänka på. Du har inga professionella och kunniga flyttarbetare som flyttar dina saker, så om något går sönder så är det så. Kanske klarar du inte heller av att flytta med dig stora möbler eller ett piano själv.

Anlita en flyttfirma

Om du har familj är det troligt att du väljer detta alternativ. Eller så kanske du har så mycket saker att flytta själv inte går. Att anlita en flyttfirma blir garanterat dyrare och du måste bestämma dag och tid för flytten i förväg.

Men, att anlita en flyttfirma har också många fördelar. Alla dina saker flyttas av proffs som vet hur man hanterar sakerna säkert. Ditt bohag är försäkrat av flyttfirman för om något går fel. Du kan också få ett fast pris för hela flytten. Det finns hemsidor där du kan få en offert av flyttfirman men kom ihåg att dessa offerter inte är bindande. Men de kan i vilket fall ge dig en bild av vad du kan komma att måsta betala.

Gör ditt val

Båda alternativ har sina fördelar och nackdelar. Om du tänker på flytten som helhet så känns nog flyttfirman som ett mer lockande alternativ. Allt görs då åt dig. Flytten är fullt försäkrad och du behöver inte böna och be för att din familj ska komma och hjälpa dig. När du anlitat din flyttfirma så kan man säga att flytten för din del är klar. Istället får du massor med energi över som du kan lägga på att njuta av ditt nya hem istället.

Behöver du städhjälp? Gör en GRATIS intresseanmälan för flyttstädning i Gävle redan idag!